voorkant

achterkant


ISBN 978-90-489-0098-5, 334 pagina's, 45,00 EUR, Nederlands, Hardcover, 23,7 x 15,2 cm

Deze titel is niet langer beschikbaar.

Voor dit boek is een e-boek beschikbaar:

Let u er a.u.b. op dat de online-bestanden niet drukbaar zijn.
Prijs: 11,25 EUR
PDF (35,1 MB):

Psychologie

Lijven Lezen

Lichaamsdiagnostiek in de praktijk

van Piet Weisfelt

Lijven lezen gaat over de diagnostiek van het lichaam. Het lichaam is de directe representant van ons zijn. Het lichaam geeft een beeld van wie we zijn, ook in psychologisch en spiritueel opzicht. Diagnostiek is de leer van het onderscheiden. Door het lichaam waar te nemen, leren we onszelf en de ander kennen. Het lichaam geeft een beeld van wie we zijn door de bouw, de houding, de beweging, de adem, het geluid en de energie die in en om het lijf waarneembaar is.

De schrijver heeft voor de diagnostiek van het lijf een tiental verschillende benaderingen gekozen. Hij gebruikt de indeling van de karakterstructuren zoals deze in het werk van Reich en L÷wen besproken zijn. Concepten uit andere scholen zijn daaraan toegevoegd. Daarnaast bevat Lijven lezen een aantal oefeningen die voor het ontwikkelen van een goed diagnostisch vermogen noodzakelijk zijn.

Lijven lezen is een boek voor mensen die met mensen werken. In het bijzonder lichaamswerkers, therapeuten, coaches en trainers zullen er goed gebruik van kunnen maken om de kwaliteit van hun werk te optimaliseren.

Piet Weisfelt studeerde onder meer psychologie en maatschappijwetenschappen. Met onderwijs, (organisatie) begeleiding en coaching heeft hij ruime ervaring. Hij publiceerde eerder over begeleiding, persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. In de school van Weisfelt en Partners verzorgt hij opleidingen en trainingen in het werken met liefdesenergie. Deze opleidingen en trainingen zijn gericht op individuele ontwikkeling, coaching en groeps- en organisatieontwikkeling.


» inkijkexemplaar

» meer titels van Piet Weisfelt